Close
Shopping Cart
Your Cart is Empty

Dragen met doek of drager

gemak, geluk, geborgenheid, gezondheid 

( en ook een boel gezelligheid...)


Ik zag mijzelf he-le-maal niet lopen met een draagdoek na de geboorte (en vooral niet met zo'n gekleurd regenboog-ding) maar na 1 keer dragen was ik om! Dit is hoe de natuur het bedoeld heeft! Dragen geeft zo veel geluksgevoel, geborgenheid, en inderdaad, ook gemak. Even de winkel in omdat je wat vergeten bent, met een baby in de doek is het zo gepiept. Je kleintje slaapt heerlijk door en jij doet je ding, zonder van hem of haar apart te hoeven zijn. Heerlijk! Voor je baby is het heerlijk altijd bij mama te kunnen zijn, het versterkt jullie band en is ook nog eens gezond; door de positie van de baby heeft hij minder last van krampjes, reflux en doordat hij of zij dicht bij je is zal hij veel minder huilen (zijn behoefte aan verbinding en huidhonger wordt gestild). Ook is het goed voor het heupgewricht van je baby. Vanuit de doek langzaam met mama de wereld ontdekken geeft rust en veiligheid.

Mijn eigen kleine man ben ik gaan dragen door het instructieboekje te volgen. En mijn knopen waren meestal best prima (nee, mijn baby heeft niets overgehouden aan die paar niet helemaal goede knopen) maar konden zeker beter. Daarom ben ik een opleiding tot draagconsulent gaan volgen. Want ik wilde dit zo graag aan andere mama's en papa's leren...en dan graag meteen goed! 

Het hoe, wat, waar en waarom van een consult.

  • Ik leer je één of twee knopen, afhankelijk van je wensen
  • Je kunt verschillende draagsystemen uitproberen zonder ze direct te hoeven kopen. Zo kun je een keuze maken die het beste bij jullie past.
  • Je krijgt persoonlijke tips, zowel op het gebied van veiligheid als draaggemak
  • Tijdens de consulten oefenen we met een professionele draagpop. Hierdoor kun je ontspannen oefenen voordat je je eigen kindje in de drager plaatst
  • Het leren van knopen tijdens een consult, is makkelijker, vollediger en plezieriger dan via een instructieblad dat je bijvoorbeeld bij een draagdoek ontvangt. Soms staan in instructieboekjes van fabrikanten helaas ook knopenwijzen weergegeven die niet of minder ergonomisch zijn (zoals kommahouding)
  • Doordat je de tijd hebt genomen om te oefenen, weet je hoe het moet en voorkom je dat je doek vroegtijdig op Marktplaats belandt.
  • Draagconsulten worden aan huis gegeven, op een moment dat het jou en je kindje goed uitkomt
  • Je leert hoe je zo kunt dragen dat het zowel voor je kindje als voor jezelf ergonomisch fijn draagt. Dit vergroot het draaggemak en vertrouwen, waardoor je er ook langer plezier van hebt

Kosten

Voor een consult betaal je 50 euro.

Willen jullie beiden gaan dragen? Een duo-consult kost 75 euro.


Bliss Birth is aangesloten bij de Vereniging van Draagconsulenten.

Het doel van deze vereniging is het waarborgen en up-tot-date houden van kennis en kwaliteit van aangesloten draagdoekconsulenten, en dat is belangrijk!