Close
Shopping Cart
Your Cart is Empty

Over de HypnoBirthing cursus

Prachtige Sabine, in deze bizarre omstandigheden van fysieke afstandelijkheid (Corona tijd) zijn wij zo blij dat jij bereid was een prive Hypnobirthing cursus bij ons thuis te geven. Ik keek elke woensdag uit naar je komst! Je hebt een heerlijke jeugdige sprankeling over je heen die energie geeft. Wij genoten van je relaxheid, betrokkenheid en nuchterheid in ons groeiproces rond voldragen zwangerschap, geboorte en ouderschap. Je bent nooit dogmatisch, prettig praktisch met oog voor de diepere (ziels)lagen van de mens. Toen ik je vertelde over mijn onweerstaanbare hang naar Tony Chocolony in mijn 'suikerweek' en me afvroeg welke echte behoefte erachter zou zitten, gaf jij een briljant antwoord: 'Weet je wat ik denk? Soms zit er misschien niks achter, maar is je basis behoefte gewoon Tony Chocolonely! Lekker van genieten.' Dat was zo hilarisch voor mij en bracht mildheid. De ontspanningsoefeningen en meditatie om contact maken met ons kindje waren heel helpend en inspirerend. Na het kijken van de diverse bevallingsvideo's kreeg ik gewoon steeds meer zin, kracht en nieuwsgierigheid om deze levensopschuddende oervrouw ervaring mee te maken. Ik en wij zijn ready! #dankhypnobirthing #sabineyousogotthis

Loes Berkhout en Dennis, privécursus mei 2020  (1e kindje)

Wat een ongelofelijk fijne cursus biedt Sabine aan. Ik mag voor de vijfde keer een kindje krijgen en ondanks wat nodige 'ervaring' zag ik echt enorm op tegen de geboorte. Via advies van de verloskundige terecht gekomen bij Birth Bliss en Sabine. De hele cursus is een verrijking voor je zwangerschap, de fijne ontspanningstechnieken en de inzichten die je krijgt over waar jouw belemmeringen nog liggen zijn fantastisch! Je leert daarnaast ook praktische zaken, wat is nu eigenlijk een bevalling en welke reis maakt je baby, maar ook over wat je rechten zijn in het ziekenhuis bijvoorbeeld en waar je zeker vragen over mag stellen of je ruimte in mag nemen. Dank je wel Sabine voor je rust, voor je gezelligheid en je aanstekelijke positivisme over dat het écht kan, een fijne bevalling en rust en ruimte voor jezelf. . Ik ga met vertrouwen de geboorte tegemoet, sterker nog, ik heb er zin in! (en echt, dat had ik écht niet! ;) )

Leonie Egas, cursist juli/augustus 2020 - cursus deel met partner gevolgd, deels alleen (5e kindje)

De hypnobirthing cursus bij Bliss Birth is voor ons erg waardevol geweest. Na 2 sessies was mijn man al af voor zijn angst voor de bevalling. Daarnaast heeft de uitleg van Sabine over het geboorteproces voor ons ook veel verhelderd, en snappen we nu heel goed waarom ontspanning tijdens dit proces zo belangrijk is. De informatie over je geboortevoorkeuren/mogelijkheden heeft ons achteraf goed geholpen in het opstellen van ons geboorteplan. Daarnaast waren de verschillende visualisatie oefeningen tijdens de sessies door Sabine erg fijn en goed om thuis verder te kunnen oefenen. Op dit moment is het nog wachten tot ons kindje geboren gaat worden, maar agv onze eigen goede voorbereiding door het volgen van de hypnobirthing cursus bij Bliss Birth hebben we er samen alle vertrouwen in! Sabine is een fijne, warme docent met veel aandacht voor jou, je partner en jullie wensen. Filmpjes konden afgestemd worden op onze voorkeuren en we hebben alle voor ons relevante onderwerpen behandeld.

Deborah, cursist mei/juni 2020 – Hypnobirthing prive cursus, incl partner (1e kindje)


Dank je wel voor je heerlijk nuchtere, eigenwijze en betrokken begeleiding op ons pad naar een fijne bevalling. Je hebt een mooi zaadje gepland in ons leven als relaxed en liefdevol gezin. 

Cursisten privé 2020 

Over een kindertolk-traject

Ik herken veel dingen uit de vertaling en ben verbaasd hoeveel Moos oppikt van mij en spiegelt. Het raakt me dat hij dit doet voor mij. Hoewel de punten uit de vertaling niet nieuw voor me zijn, vind ik het emotioneel om te horen dat Moos eigenlijk voor mij aan het werk is, om te spiegelen wat ik lastig vind en waar ik gevoelig voor ben. Ook vond ik het heel bijzonder om te horen dat dingen uit Moos zijn gedrag van nu, zijn terug te vertalen naar mijn jeugd en zelfs geboorte. Ongelofelijk hoe dingen doorwerken zonder dat ik me daarvan bewust ben. Ik wist wel dat er een link was met mij, want Moos reageert vooral in mijn bijzijn bijzonder op visite en een andere omgeving, maar ik wist niet dat hij dingen spiegelt die zover teruggaan in mijn verleden en ook zo’n diepe betekenis hebben.

Ik wist al dat ik erg gevoelig ben, ik wist niet dat ik daar in groepssituaties eigenlijk te weinig aandacht aan besteed. Dit is iets waar ik graag aan wil werken. Op dit moment doe ik dat vooral door te herkennen dat Moos zich zo gedraagt omdat ik me waarschijnlijk niet op mijn gemak voel. Ik zie dat en blijf bij mijn gevoel. Ik wil nog uitproberen wat ik het beste kan doen voor mezelf in zo’n situatie als ik er al in zit.

Verder wil ik ook kritischer kijken naar waar ik wil zijn, en daar vooral tijd doorbrengen. Dat zal betekenen dat er bepaalde feestjes of visites zijn waar ik niet of minder heen zal gaan, of korter. Hierdoor blijf ik dicht bij mijn gevoel en kost het me minder energie (en Moos ook).

Ik vond dat je de vertaling heel mooi terugkoppelde aan mij. Je nam de tijd om te checken of het klopte en of ik het begreep en liet af en toe een stilte vallen om het even te laten inzinken. Je hebt een professionele en warme, betrokken houding. Ik vond de woorden heel mooi en zorgvuldig gekozen en lieten ook ruimte voor mijn eigen interpretatie van de vertaling. Hierdoor was het echt herkenbaar voor mij en kon ik het ook direct vertalen naar de praktijk.

Een mooie methode die je prachtig hebt toegepast.


Joline, moeder van Moos