Close
Shopping Cart
Your Cart is Empty

HypnoBirthing®

Samen bevallen in ontspannen kracht 

Ik geloof dat jij het kan! Jij ook?

Want wat zag ik op tegen mijn eigen bevalling toen ik net zwanger was. Bij het zien van (niet eens zulke enge) geboortefimpjes barstte ik in huilen uit! Dat moest toch anders kunnen...

Ik had het geluk dat ik bij een Hypno-Birthing cursus terecht kwam. De geboorte van mijn baby was zo fijn, ik kon er maar niet over uit! ( en nu eigenlijk nog steeds niet..) Het was ook intens, soms heftig, en het vroeg veel van mijn flexibiliteit en doorzettingsvermogen. Ook heb ik een paar kleine angstige momenten gehad, en ik heb gevoeld wat dit met mijn lijf deed. De verkramping zorgde voor pijn, iets dat de rest van mijn bevalling niet had. Ik heb dus aan den lijve ondervonden wat de invloed van je brein op je geboorteproces is en hoe je dus zelf een boel in de hand hebt. Als vertrouwen en ontspanning ruimte krijgt, en angst losgelaten kan worden, creëer je een heel andere geboorte-ervaring. Het is dus gewoon heel fijn om je hier op voor te bereiden! Ik doe dat graag samen met jou! 

Wat ga je leren en doen?

 • Veel verschillende ontspanningstechnieken, waardoor je in iedere situatie een diepe ontspanning kunt ervaren, terwijl je wakker, helder en alert blijft
 • Theorie over de werking van je lijf (geboortespieren, hormonen) tijdens de verschillende fases van de geboorte
 • Hoe je oxytocine en endorfine in jouw lichaam kunt stimuleren, waardoor je veel minder pijn ervaart
 • Verschillende ademhalingstechnieken en houdingen om rustig mee te kunnen bewegen tijdens alle fases van het geboorteproces en jullie kindje soepel geboren kan worden
 • De cirkel van angst – spanning – pijn doorbreken en angst voor de geboorte los te laten
 • Massage- en visualisatietechnieken ( ja, mama's, de papa's moeten heeeel veel oefenen met deze massages;-)
 • Jullie ontdekken jullie geboortewensen en maken hier een helder geboorteplan van
 • Je leert hoe je in verbindende communicatie met je zorgverleners kan blijven, en jullie je stem kunnen laten horen
 • We kijken prachtige geboortefilms die bewijzen dat een ontspannen bevalling echt mogelijk is

Met wie?

De cursus volg je met je geboortepartner, dit kan je man of vriend zijn, maar ook bijvoorbeeld je/een vriendin, je moeder, doula, of zus. Door je samen met je partner voor te bereiden op de bevalling, kun je straks op elkaar vertrouwen zodat de bevalling een positieve ervaring wordt. Of je nu thuis of in het ziekenhuis gaat bevallen; of het je eerste baby is, of je tweede of zelfs derde; HypnoBirthing heeft waardevolle voordelen. Ook moeders die met een (al dan niet geplande) keizersnede of een (onverwachte) medische indicatie bevallen kijken met een goed gevoel terug op HypnoBirthing. Kortom: HypnoBirthing is er voor ieder stel in iedere situatie.

Wanneer starten?

Je kan op elk moment in de zwangerschap met de cursus starten. De meeste vrouwen vinden het prettig rond de 20 weken te starten. Vaak voelen ze hun kindje dan al, maar is er ook nog voldoende tijd je goed voor te bereiden. Ben je al langer dan 34 weken zwanger? Neem dan contact op voor de mogelijkheden een stoom- privécursus te volgen.

De cursus in inclusief:

 • 5 avonden van 2-2,5 uur
 • het boek HypnoBirthing the Mongan Methode
 • hand-outs
 • MP-3 om thuis te luisteren
 • ondersteuning (telefonisch of per mail) tijdens de cursus
 • een eindgesprek waarin we samen terugkijken op de geboorte
 • af en toe een leuk extraatje! Als zwangere vrouw dien je immers verwend te worden! 

INSCHRIJVEN

Wist je dat je verzekeraar deze cursus vanuit de aanvullende verzekering vaak deels vergoed?


Cursusdata 2020: 

Cursus juni / juli: 19, 26 juni, 3, 10,17 juli

Cursus augustus/september: 14, 21, 28 augustus, 4, 18 september

Cursus september/oktober: 25 sept, 2, 9, 16, 23 oktober

Waar?

De cursus wordt op vrijdagavond gegeven in een zeer sfeervol pand midden in het centrum van Utrecht. Bliss Birth maakt gebruik van de prachtige Hart-zaal van het Holos Huis, Nagtegaalstraat 31. Holos is een holistisch centrum voor lichaamswerk & bewustzijn, en een ontzettend fijne plek om te zijn met een enorm goede sfeer. 

De locatie is zeer goed te bereiken per auto en fiets. Betaald parkeren voor de deur. 

Bliss Birth werkt bewust met heel kleine groepen (maximaal 5 stellen) zodat er voldoende ruimte en aandacht is voor ieder individu. Een groepscursus kost 325 euro. Een privécursus kost 525 euro, ik kom dan bij jou thuis (ook overdag en in het weekend mogelijk).

Cursisten van de HypnoBirthing cursus krijgen bovendien een leuke korting op de overige diensten van Bliss Birth.

Klik voor een overzicht van de stapelkortingen hier